"Я думаю, що всі з нас бачили мужність українського народу у відстоюванні свого права в ім'я демократії на визначення своєї власної долі. І ми бачили на Майдані, як звичайні люди з усіх кінців країни висловлювалися, що хотіли б змінити. І прем'єр-міністр був частиною цього процесу, проявив велику мужність і зберіг принципи ненасильства протягом усього ходу подій в останні кілька місяців", — сказав Обама.

За словами американського президента, нова влада в Україні налагодила процес стабілізації ситуації в країні, забезпечення економічної стабільності, а також веде переговори з Міжнародним валютним фондом.

"Планують (нова влада) дострокові вибори, щоб український народ зміг вибрати свій напрямок на майбутнє. І прем'єр-міністр зумів очолити цей процес з великою майстерністю і дуже стримано. Ми дуже багато цінуємо роботу, яку він зробив", — додав Обама.

Як відомо, Президент США Барак Обама під час зустрічі з прем'єром України Арсенієм Яценюком наголосив, США вважає кримський референдум неприйнятним.