"У тому випадку, якщо у нас буде 226 голосів у новій Верховній Раді України, президентські вибори відбудуться набагато раніше 2015 року. Тому що один із законів, який новий український парламент повинен прийняти - це закон України про порядок імпічменту президента", - заявив він.

Яценюк підкреслив, що Об'єднана опозиція планує створити в новому парламенті Тимчасову спеціальну комісію з питання імпічменту президента Януковича.

"Ми підготували 50 сторінок розшифровки злочинів чинного Президента проти української держави, починаючи від підписання антиконституційного закону про пенсійну реформу, Податкового кодексу, змови проти Конституції, незаконних призначень і підписання так званого мовного закону", - підкреслив Яценюк.

"Два з половиною роки президентства Януковича вже вистачає. Але він сам не піде, тому треба допомогти", - додав він.

Ми будемо боротися. Ми будемо боротися за права України та українців. Влада не грошей і не від міліції. Влада - від народу України, - підкреслив Арсеній Яценюк.

Нагадаємо, Об’єднана опозиція уклала додаток до позову проти чинного Президента. В ньому вона на 50 сторінках пояснює, в чому суть порушення Конституції главою держави.