"Президент цілком серйозно стверджує дивні речі: про нібито підготовку збройних нападів на органи влади, про пікетування Верховної Ради не "чорнобильцями" та іншими "пільговиками", а якимись багатими людьми з 30-тисячною пенсією. Президент має абсолютно всю владу, але не здатен звільнити навіть найбільш одіозних міністрів. Він уже рік їм погрожує, але сьогодні цей струс повітря знову не мав наслідків – президент лише вкотре продовжує їхнє перебування на високих посадах", - зазначив Яценюк.

Лідер "Фронту змін" вважає, що заяви президента про "збройні напади" можуть свідчити про плани влади "закрутити гайки" за білоруським сценарієм.

На думку Яценюка, такі заяви є небезпечними, оскільки свідчать про втрату контролю над ситуацією.

"Якщо голова держави настільки не володіє елементарною інформацією, то постає закономірне запитання: хто з його оточення вкладає йому в вуста заяви про чергову "змову лікарів"? Хто реально керує країною від імені Віктора Януковича? І чим це закінчиться?".

Нагадаємо, сьогодні на розширеному засіданні Уряду Віктор Янукович заявив, що "зараз йде скупка зброї і підготовка до збройних нападів на органи державної влади".

Також, Президент розкритикував роботу Кабінету Міністрів.

Разом з тим, Янукович звільнив голів Львівської та Запорізької ОДА.