В інтерв'ю для CNN Арсеній Яценюк розповів, що мати переговори з президентом Путіним — це завжди виклик, повідомляє Урядовий портал.

Було лише два варіанти — поганий і ще гірший. Сподіваюся, що нинішній варіант збереже життя українських солдатів і врятує життя мирних жителів, які перебувають під постійним обстрілом очолюваних Росією терористів. Навіть одне збережене життя — це вже вагомо,
— наголосив Яценюк.

Він вважає, що Росія повинна "відкликати свої війська, важке озброєння, артилерію, роззброїти всі незаконні угруповання".

Ключовим питанням Яценюк називає відновлення Україною контролю над українсько-російським кордоном.

Закрити кордон між Україною та Росією — це ключова умова,
— наголосив глава уряду.

Яценюк вважає, що Росія затягуватиме цей процес.

"Але наша мета — повернути контроль над Донецьком і Луганськом, відновити українську владу у всіх регіонах, в тому числі й тих, які перебувають під тимчасовим контролем очолюваних Росією терористів", — пояснив він.

Читайте також: Впевненості у виконанні мінських угод ні в кого немає, — Порошенко

Прем'єр пообіцяв, що його уряд, як і Президент України петро Порошенко, ніколи не розмовлятиме з терористами.

Яценюк наголосив на важливості спільних дій України, ЄС та США для того, щоб "Росія дотримувалася домовленостей і ми мали мир і в Україні, і в Європі".

Нагадаємо, у ніч з 11 на 12 лютого у Мінську відбулась зустріч Петра Порошенка, Володимира Путіна, Ангели Меркель і Франсуа Олланда щодо врегулювання конфлікту в Україні.

Тим часом прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що Росія є лише гарантом врегулювання ситуації на Донбасі за мінськими домовленостями, але не є стороною, яка виконує комплекс спрямованих на це заходів.