За його словами, розмови про створення Міністерства інформаційної політики ведуться вже давно. І, на його думку, Юрій Стець, саме той професіонал, якому під силу справитись з цією роботою.

Я вже з ним говорив, необхідно в першу чергу визначити функції цього міністерства. Адже не була підготовлена навіть його презентація цього, - сказав головний редактор "Цензор.Нет"

Він також вважає, що спеціальні пропуски для журналістів у зону АТО запровадили через те, що представники ЗМІ висвітлювали реальні проблеми військових.

Виглядає що начальник Генштабу стурбований тим фактом, що зараз журналісти висвітлюють багато проблем, що є у наших військових, - переконий Бутусов.

За його словами, перепустки у зону АТО потрібні не лише журналістам, а й іншим особам, що перетинають кордон бойових дій.

Чому для журналістів? Це зона бойових дій – будь-які пересування будь-яких осіб в цій зоні повинні відбуватися під контролем контррозвідувальних органів, має бути система охорони тилових районів. І всі особи, які проживають або приїжджають в зону АТО, повинні отримувати перепустки, причому тимчасові, - зазначив Бутусов.

Читайте також: Виглядає, що Міноборони хоче контролювати роботу українських ЗМІ в АТО, — журналіст

Бутусов також прокоментував таке явище як “АТОшний туризм”.

Деякі військовослужбовці приїжджають в штаб на один день, сталять відмітки. І після того повертаються до Києва та подають заявку на те, що вони учасники бойових дій. Користуючись своєю близькістю до керівництва старші офіцери поводять себе таким ганебним чином, - розповів Бутусов.

При цьому він додав, що більшість рядового, сержантського і офіцерського складу, що зараз воюють в АТО, поки не мають офіційного статусу учасників бойових дій.

Бутусов також наголосив, що зараз такі ганебні випадки вони фіксують і Міноборони будуть їх переглядати.

Така інформація аналізується за розпорядженням Полторака. Ми їх винесемо і на міжвідомчу комісію. І як тільки почне роботу Комітет оборони і національної безпеки у ВР, я наполягатиму, щоб цю проблему розглянули й там, - наголосив Бутусов.