"Громадянське суспільство розвивається, внести свої пропозиції може кожен, проте переговори за цими позиціями повинні бути в парламенті, за круглим столом, а не на барикадах. Мітинги і помаранчевий сценарій — це не російський шлях", — заявив керівник фракції "ЄР" Андрій Воробйов.

"На площі вийшла велика кількість народу. Ми з повагою ставимося до громадянської позиції наших громадян, їх висловлювань, думок. Це норма людей, які живуть у вільній демократичній країні. Дуже важливо, що всі ці заходи відбуваються в рамках закону. Однак необхідно розуміти, що існує незначна група осіб, які хочуть іншого сценарію: хаосу і революції. Ми не повинні допустити помаранчевого сценарію. Наш проект заяви — про це", — пояснив керівник фракції.

Воробйов також додав, що він сподівається знайти підтримку серед керівників інших парламентських фракцій, які можуть приєднатися до заяви "Єдиної Росії".

"Немає сумніву, що в прийнятті такої заяви зацікавлені не тільки парламентські фракції, але взагалі політичні сили, громадські організації, особи з активною громадянською позицією. Ми повинні домовитися раз і назавжди, що помаранчевий сценарій — це не наш шлях, не наш вибір", — заявив Воробйов.

Документ обговорювався на засіданні фракції "Єдина Росія", тепер планується продовжити обговорення з іншими фракціями.

Як раніше повідомлялось, російські опозиціонери у Москві провели масову акцію "За чесні вибори". Окрім вимог скасувати результати грудневих парламентських виборів та провести нові активісти вимагали і відставки чинного прем’єр-міністра.