5 років листувався з родичами та друзями поета, щоб зібрати особисті речі, листи та рукописи віршів. А 10 років тому відкрив музей, сюди приїжджають поціновувачі творчості Василя Стуса з усього світу. Весь цей час музей живе на кошти пенсіонера.

“За цей час я забезпечував всі ці питання за рахунок своєї пенсії. В середньому на утримання музею в мене йшла половина пенсії”, - каже засновник та власник музею Олег Федоров.

За свою пенсію Олег Федоров орендує дві кімнати в гуртожитку та сплачує комунальні послуги. Зарплату методисту музею допомагають платити спонсори. Обласні чиновники, до яких чоловік звернувся з пропозицією взяти музей під свою опіку, направили його до місцевих - у Горлівку, де розташований музей. Та й тут подарункові не дуже зраділи.

“Ми прорахували, що це десь 170 тисяч на рік. Ті кошти, які виділені на культуру на рік, вони вже були раніше розподілені, розписані по культурних установах. Це не дуже великі кошти, але їх потрібно в бюджеті шукати”, - сказала начальник відділу культури Горлівської міської ради Тамара Хархадінова.

Міська рада Горлівки запропонувала пенсіонеру здати експонати в місцеву бібліотеку, але з цим не погоджуються працівники музею. Відтак, розгублений пенсіонер, аби зберегти для нащадків історію життя Василя Стуса, якого з Донбасом пов’язує 23 роки життя, шукає для свого музею небайдужих господарів.