Про це заявив лідер фракції ПР Олександр Єфремов на погоджувальній раді парламенту.

"Складається таке враження, що після того, як прибрали норму про неможливість придбання землі для іноземних громадян, цей закон одразу перестав усіх влаштовувати", - заявив він.

Єфремов сказав, що у вівторок профільний комітет буде розглядати цей законопроект – і, скоріше за все, схвалить його до другого читання.

"Звичайно, було б непогано ухвалити його у четвер, але якщо ми домовимось про те, що треба ще попрацювати, ми (депутати Партії регіонів) будемо погоджуватися із цим. Але за однієї умови: якщо документ буде доопрацьовуватись, а не просто критикуватись", - заявив він.

У свою чергу, голова Верховної ради Володимир Литвин запропонував після засідання комітету зібратися лідерам фракцій "для того, щоб голова комітету і представник уряду зробили коротку доповідь щодо того, що саме вони пропонують на виході".

Зазначимо, що опозиційний депутат Анатолій Гриценко заявив, що 12 січня парламент планує розглянути проект закону про ринок землі в Україні. "Ціна земельної афери – сотні мільярдів доларів. Це не ринок і навіть не базар, саме афера з вкрай небезпечними наслідками", - написав Гриценко у своєму блозі. Також він закликав усіх громадян запам’ятати прізвища і назви партій, які підтримають закон про впровадження ринку землі.