“Навіть при затвердженні ціни на газ в 416 доларів за тисячу кубів, зниження по соціальних виплатах не буде. Єдине, що мені сказали, що я Вам можу озвучити, що переговори проводяться, вони йдуть в досить такій жорсткій атмосфері і є питання, на які наша сторона на даний момент піти не може”, - сказав лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

В опозиції ж готують українців до гіршого. Мовляв, навіть якщо виплати залишаться на тому ж рівні, що й цього року - жити краще не стане. Мовляв, ціна на газ на рівні 416 доларів за тисячу кубів спонукає уряд підвищити комунальні тарифи та заморозити соціальні виплати.

“В цьому бюджеті будуть заморожені всі соціальні видатки, в першу чергу, заробітні плати бюджетникам, пенсії і стипендії. І це незважаючи на те, що ми знаємо, що реальний рівень інфляції десь вдвічі більший, ніж його показує Держкомстат”, - каже народний депутат, "БЮТ-Батьківщина" Андрій Павловський.

“На жаль, в уряді є багато людей, для яких є конфлікт інтересів між приватним і державним, для яких, якщо ціна на газ буде рости, їх приватні прибутки будуть зростати, а що там буде у Вас - їх найменше торкається”, - сказав народний депутат, НУ-НС Кирило Куліков.

Ухвалення Головного фінансового документа прогнозують на кінець тижня. У Партії регіонів запевняють: працюватимуть навіть у вихідні, аби новий кошторис країни був готовий до Нового року.