Про це йдеться в його офіційній заяві.

“Перш за все, хочу звернути увагу шановних депутатів Європарламенту на те, що їх думка про нібито небажання української влади підписати Угоду про асоціацію з ЄС є відвертим перекручуванням фактів”, - сказав Єфремов.

Він наголосив, що Україна просто “поставила перед партнерами законну вимогу про рівноправність сторін”. За його словами, проект Угоди “знищував окремі стратегічні галузі української економіки, руйнував вітчизняні промисловість та сільське господарство”.

“Я переконаний, що депутати Європарламенту сьогодні справді можуть допомогти Україні. Але не присутністю на українських майданах та виголошенням легковажних заяв на кшталт наявності у когось австрійських паспортів, а, наприклад, підготовкою спільно з українськими колегами по-справжньому рівноправного проекту Угоди”, - наголосив депутат.

Він також розкритикував бажання міжнародної спільноти допомогти розслідувати факти насильства в Україні. За його словами, в Україні діють органи прокуратури, які здатні “самостійно та неупереджено провести розслідування”. Окрім того, “розслідування цих подій знаходиться на особистому контролі Президента України”.

Читайте також: Рада Європи контролюватиме розслідування побиття активістів Євромайдану, - Фюле

“Отже, заклики Європейського парламенту до створення не передбаченого Конституцією та законами України спеціального комітету чи інших квазіорганів, які б зайнялися розслідуванням зазначених подій, є недоречними”, - вважає лідер фракції Партії регіонів.

Єфремов порекомендував “колегам із Європарламенту при підготовці резолюцій більше спиратися на офіційні джерела та факти, а не на емоції і тексти сумнівного походження”. “Влада України готова надати всю офіційну інформацію стосовно ситуації в Україні будь-якій міжнародній інституції, тим більше Європарламенту”, - зазначив депутат.

Нагадаємо, 6 лютого резолюція "Про ситуацію в Україні" була проголосована в Європейському парламенті. Європарламент закликає ЄС і країни-членів почати готувати персональні санкції для українських чиновників, законодавців, олігархів, які причетні до зачисток протесту в Україні, смерті активістів. Однак поки не говориться про застосування санкцій.