"З особливим розчаруванням ми відзначили коментарі Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України на адресу глави делегації Європейського Союзу Жозе Мануеля Пінту Тейшейри. Ці зауваження є необгрунтованою і невиправданою атакою на чесність і професіоналізм посла Тейшейри. Ми їх категорично відкидаємо", — заявила прес-секретар.

За її словами, посол "як і раніше користується повною довірою ЄС і має підтримку з боку Кетрін Ештон та Європейської служби зовнішніх відносин".

Раніше в Міністерстві закордонних справ України висловили здивування публічними висловлюваннями Жозе Мануеля Пінту Тейшейри, які виходять за рамки повноважень європейського дипломата.

У МЗС України підкреслили, що "від ситуації навколо майбутніх виборів мера Києва до стану інвестиційного клімату в Україні — все те, що зазвичай є предметом обговорення українських громадян, політиків та експертів, регулярно стає приводом для коментарів і оцінок людини, в чиї офіційні функції входить представляти дипломатичні інтереси інтеграційного об'єднання іноземних держав".