Як зазначила вона агентству BNS, Янукович не послухав аргументів про те, яку користь ці договори дали новим державам-членам ЄС.

"На жаль, поки здається, що ці аргументи не досягли ні вух президента України, ні його думки, і поки ми бачимо, що позиції ще не змінилися", - сказала вона після зустрічі керівників ЄС та країн-учасниць програми "Східне партнерство".

Литовський президент також повідомила, що Янукович на зустрічі намагався запропонувати тристоронні переговори між ЄС, Україною і Росією.

Однак представники ЄС ще раніше таку пропозицію відхилили.

"Країни-члени в черговий раз почули аргументи від президента України. Здебільшого президент України говорив не про договір, не про його підписання, а про економічні проблеми, які мають місце зараз в Україні, і які треба вирішувати, він хотів, щоб ці проблеми вирішувалися спільно і з ЄС, і з Росією", - сказала Грібаускайте.

"Всі країни, особливо 12 нових країн-членів, висловилися і показали на своєму прикладі, що означають договори про вільну торгівлю з Європою, і зближення з Європою, і що за 15 років 12 нових європейських країн досягли такого прогресу саме тому, що підписали такий договір", - додала вона.

Нагадаємо, Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс заявив, що на саміті Східного партнерства не буде підписано Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

28 листопада у столиці Литви розпочався саміт Східного партнерства. В українських містах в той самий час з новою силою відбулись мітинги на Євромайданах.