"У зв'язку з повідомленнями про місцеві "вибори", що мали місце в Криму і Севастополі, ми нагадуємо, що Європейський Союз не визнає ні правову базу, ні легітимність цих "виборів"", - йдеться в заяві глави дипломатії ЄС.

Крім того, прес-секретар уряду ФРН Штеффен Зайберт також повідомив, що влада Німеччини також не має наміру визнавати результати парламентських виборів у Криму.

Читайте також: Так звані "вибори" до Держдуми в Криму — незаконні, — МЗС України

"Анексія Криму Росією суперечить нормам міжнародного права. Відповідно, Німеччина не визнає вибори до Державної ради Криму", - сказав він на брифінгу в Берліні.

Як відомо, учора, 14 вересня, російська окупаційна влада провела в анексованому Криму і Севастополі так звані місцеві “вибори”.

Як зазначає Глава Меджлісу кримсько-татарського народу Рефат Чубаров, призначені окупаційною владою вибори в Криму бойкотували не лише кримські татари, але й представники інших національностей півострова. Зокрема, на виборчі дільниці прийшли лише 45 % електорату.

У соціальних мережах стали з'являтися фото бюлетенів з "виборів", які відбулися за російським законодавством, розписаних проукраїнськими написами і символікою.