Про це заявила Майя Коcьянчич, речниця глави європейської дипломатії Кетрін Ештон, в коментарі декільком ЗМІ в понеділок ввечері, передає "Європейська правда".

Як зазначає "Інтерфакс" з посиланням на речницю Ештон, попереднє рішення Ради ЄС з цього приводу лишається в силі. ЄС протягом вересня має здійснити оцінку виконання мирного плану для сходу України з метою можливого перегляду санкцій стосовно Росії.

"Меморандум (ухвалений у Мінську в суботу про порядок дотримання припинення вогню) є важливим елементом для оцінки виконання плану, що зараз готується", - сказала Коcьянчич.

При цьому, російське видання "Комерсант" уточнює, що датою такого перегляду визначили 30 вересня.

Речниця Ештон розповіла, що саме до цієї дати Європейська служба зовнішніх дій має представити країнам-членам ЄС "комплексний огляд стану виконання мінського мирного плану, зокрема режиму припинення вогню".

Як уточнює видання з посиланням на джерела, рішення про перегляд санкцій буде попередньо ухвалене на засіданні COREPER (зустріч представників країн-членів при ЄС) 30 вересня.

Наразі не повідомляється, йтиметься про посилення чи про послаблення санкцій. "Комерсант" наполягає на ймовірності другого варіанту.

Водночас співрозмовники видання в структурах Євросоюзу заявляють, що навіть за оптимістичного перебігу подій можливе лише "поступове скасування частини санкцій". Однак, останній пакет обмежувальних заходів ЄС, що набув чинності 12 вересня, не буде скасовано.