Про це глава польського МЗС повідомив в ефірі телеканалу TVN24 BiŚ, передає УНІАН.

"Я згоден з оцінкою, що в Євросоюзі дуже сильно переоцінили привабливість своєї пропозиції та не оцінили фактор, який для нас є очевидним, а саме - наскільки першочерговим питанням для Росії є Україна та які величезні кошти готова вкласти російська влада (...) в те, аби Україна зміцнювала з нею свої відносини", - зазначив Сікорський.

Читайте також: Ми не підпишемо Угоду замість України, — глава МЗС Польщі

Втім, політик висловив надію, що Євромайдан поверне Західній Європі віру в асоціацію України з ЄС. "Маю надію, що це є дзеркалом для західноєвропейських членів європейської родини, котрі побачать, наскільки важливим є проект Євросоюзу та завдяки українцям повернуть віру в проект, котрий для Європи та особливо Польщі є надзвичайно важливим", - зазначив він.

За словами Сікорського, сьогодні не можна говорити про остаточне ухвалення рішення, яке унеможливить євроінтеграцію України. "Ще багато чого може статися", - сказав польський міністр.

Читайте також: Україні натякнули, що стати членом Євросоюзу - абсолютно реально

Нагадаємо, у новорічному зверненні Президент України Віктор Янукович пообіцяв, що влада і далі йтиме шляхом побудови європейської України, шляхом глибокої модернізації економіки та послідовного підвищення якості життя громадян. "Ми забезпечуємо дієву рівновагу між Заходом та Сходом, не поступаючись ні на крок своїми національними інтересами", - сказав він.