"Рада вітає пропозицію Єврокомісії про тимчасове зняття мит на український експорт до ЄС і сподівається на його швидке ухвалення. Крім того, Рада сподівається на підписання політичної частини Угоди про асоціацію 21 березня в Брюсселі та підтверджує свою прихильність приступити до підписання та введення в дію частини, Угоди, що залишилась, яка разом з політичною частиною складають єдиний акт", — йдеться у висновках Ради ЄС.

ЄС також заявив про свою готовність підтримувати Україну і прагнути забезпечити "сильну фінансову підтримку для стабілізації її економічної та фінансової систем в рамках пакету допомоги Єврокомісії, який буде реалізований найближчим часом".

Разом з тим єврочиновники закликали українську владу прискорити процес реформ.

"Ми повторюємо наш заклик до українського уряду терміново почати амбітні структурні реформи, включаючи, зокрема, боротьбу з корупцією та підвищення прозорості бюджетних витрат", — йдеться в документі.

Крім того, Рада ЄС підтвердила прихильність ЄС посилити контакти між людьми за допомогою лібералізації візового режиму, а також готовність і надалі допомагати Україні в забезпеченні її енергопостачання за рахунок подальшої диверсифікації та підвищення енергетичної ефективності.

Додамо, Рада Євросоюзу схвалила санкції щодо Росії.