Про це вона заявила, коментуючи заяву МОЗ про те, що її мати не потребує подальшого лікування та реабілітаційних заходів у стаціонарі, повідомляє офіційний сайт Тимошенко.

"Європейський суд 15 березня 2012 року в приписі в рамках 39-го правила регламенту своєї діяльності встановив процедуру для уряду України про лікування Юлії Тимошенко. Згідно з цим рішенням, незалежні лікарі, а це лікарі берлінської клініки Charité, повинні ухвалювати всі рішення, пов'язані з її лікуванням", - йдеться у повідомленні.

Донька Тимошенко додала також, що лікарі неодноразово заявляли, що "сумніваються в можливості повного одужання Тимошенко в умовах постійного психологічного стресу і нелюдського тиску, який чинить на неї вся державна машина".

На її думку, невипадковим є збіг у часі появи заяв міністерства охорони здоров'я про завершення лікування Тимошенко і Державної пенітенціарної служби щодо скасування візиту німецьких лікарів.

За інформацією дочки екс-прем'єра, приїзд лікарів берлінської клініки Charité скасувало міністерство закордонних справ України на підставі інформації Державної пенітенціарної служби про неможливість організації їхнього візиту в найближчі три дні.

"І це після того, як стан здоров'я моєї мами погіршився, після майже двомісячної акції громадянської непокори та її перебування у кімнаті площею 4 квадратних метри на залізному тапчані", - зазначила Євгенія Тимошенко.

Нагадаємо, раніше у Пенітенціарній службі повідомили, що з палати засудженої Юлії Тимошенко зникнуть камери відеоспостереження.

До слова, у Міністерстві охорони здоров'я заявили, що Юлія Тимошенко не потребує подальшого лікування та реабілітації.

Згодом глава МОЗу Раїса Богатирьова заявила, що українські та німецькі лікарі зможуть спільно оглянути Тимошенко 25 лютого.