Шлях до "Євробачення"

Шлях до конкурсу в української співачки був досить довгим. Спершу була спроба у 2010-му з піснею "Острів" і 5 місце на українському відборі "Євробачення".

До цьогорічного тріумфу на відбірковому турі "Євробачення" Огневич двічі "штурмувала" національний етап пісенного конкурсу – у 2010 та 2011 роках.

Але тоді зайняла п'яте та друге місця відповідно.

І тільки з третьої спроби Злата Огнєвич здобула перемогу в Україні.

Представлення Злати Огневич

Злата Огневич, яку насправді звуть Інна Леонідівна Бордюг, народилась у Мурманську у родині військового хірурга та педагога, але згодом родина майбутньої співачки переїхала до кримського Судака.

Там дівчина і почала займатися вокалом, потім переїхала до столиці. Влаштувалася ведучою на радіо. Далі - училище імені Глієра. Злата паралельно працювала солісткою ансамблю Збройних Сил України. Тоді був Київський інститут музики.

Варто зазначити, азербайджанські експерти визнали найкрасивішою учасницею конкурсу саме українку за її природну красу і чарівність.

Представниця від України на конкурсі вважає не випадковим те, що символ її пісні збігається зі символом "Євробачення".

Для мене це був великий сюрприз. Ми написали музику, потім Карен Кавалерян почав готувати текст. А потім ми дізналися, що метелик - символ "Євробачення". Для мене - це знак. Метелик - символ у багатьох казках, - розповіла Огневич.

3 травня Злата Огневич відправилась у Німеччину до Володимира Кличка, щоб підтримати українського боксера у бою проти Франческо П’янети.

Вже після бою спортсмена Злата відразу полетіла до Швеції - готуватися до пісенного конкурсу.

Віталій Кличко звернувся до фанів братів-боксерів у всьому світі, щоб вони підтримали Злату.

6 травня, всі європейські журналісти побачили богатиря , який супроводжуватиме Злату Огневич на сцені "Євробачення". Велетнем виявився хлопець на ім'я Ігор, зріст якого 235 см.

8 травня, у розкішній бежевій сукні Злата випробувала сцену євроконкурсу. До слова, виконавиця виступатиме під сьомим номером.

12 травня у шведському місті Мальме офіційно відкрили 58-й конкурс "Євробачення". Позмагатися за звання найголосистішого співака Європи з'їхалося 39 представників з різних країн.

Перший півфінал "Євробачення"

14 травня українська співачка Злата Огневич заспівала у півфіналі "Євробачення". Букмекери переконані, співачка завоює друге місце, музичні критики кажуть – потрапить до трійки лідерів.
22.03 Минулорічна переможниця "Євробачення", шведська співачка Лорін разом з дитячим хором відкриє "Євробачення".
22.35 Представниця України Злата Огневич, яка виступає під номером 7, виконала пісню "Gravity".
23.22 Усі учасники "Євробачення" завершили свої виступи. Тепер глядачі повинні проголосувати за ту пісню, яка сподобалася їм найбільше. Нагадаємо, українці не можуть голосувати за Злату Огневич.
23.46 Глядачі протягом 15 хвилин голосували за ту пісню, яка сподобалася їм найбільше. Тепер ведуча конкурсу оголошує результати голосування.
23.56 Українська співачка Злата Огневич пройшла у фінал пісенного конкурсу "Євробачення".
Отож, десять учасників першого півфіналу пісенного конкурсу "Євробачення" потрапили у фінал за підсумками голосування телеглядачів та журі.
Окрім української співачки Злати Огневич до фіналу потрапили представники Молдови, Литви, Ірландії, Естонії, Білорусі, Данії, Росії, Бельгії, Нідерландів.
Ще 10 фіналістів стануть відомі за підсумками другого півфіналу у четвер, 16 травня.
"Велика п'ятірка": Франція, Іспанія, Великобританія, Італія, Німеччина і Швеція автоматично потрапляють у фінал конкурсу.

Другий півфінал "Євробачення"

О 22.00 за Києвом у шведському Мальме відбудеться другий півфінал "Євробачення", за підсумками якого ще десять країн потраплять у фінал пісенного конкурсу.

Організатори "Євробачення-2013" підготували для другого півфіналу конкурсу шоу за участю популярних шведських співаків Карлссона Агнеса і Дарін, а також байкерів, людей-інструментів і танцюристів.

22.00

Розпочався другий півфінал "Євробачення".

23:20

Завершився другий півфінал "Євробачення". Відбувається голосування.

23:59

Стали відомі усі країни-фіналісти "Євробачення".

У фіналі виступатимуть: Угорщина, Азербайджан, Грузія, Румунія, Норвегія, Ісландія, Вірменія, Фінляндія, Мальта і Греція.

18 травня

Сьогодні у Мальме відбудеться фінал "Євробачення". Україна виступить під номером 22.

Хто сьогодні позмагається за титул переможця "Євробачення-2013" - список усіх фіналістів та порядок, в якому вони вийдуть на сцену "Мальме-Арени".

Перед початком фіналу "Євробачення-2013" букмекери покращили прогноз учасниці з України Злати Огневич - тепер вона очолює першу трійку фаворитів, претендуючи стати переможцем конкурсу.

У Мальме розпочався фінал "Євробачення-2013". Першою на сцену вийшла учасниця з Франції, відкривши своїм виступом завершальний день "Євробачення".

Українська співачка Злата Огневич виступила у фіналі на "Мальме-Арені", представивши Україну на "Євробаченні-2013" з піснею "Gravity".

Усі 26 фіналістів цьогорічного "Євробачення" виступили зі сцени "Мальме-Арени". Попереду - голосування, підрахунок голосів та визначення переможця. Українці не можуть голосувати за нашу представницю Злату Огневич, але можуть проголосувати за виступи тих країн, які сподобались найбільше.

Голосування після виступу фіналістів "Євробачення-2013" завершилось. Рахуємо бали разом і сподіваємось, що Злата Огневич привезе перемогу до України.

Станом на зараз уже половина країн-учасниць "Євробачення-2013" оприлюднила свої результати голосування за переможця конкурсу. Українка Злата Огневич попередньо займає другу сходинку. Лідирує Емілі де Форест з Данії. На третьому місці - Азербайджан.

"Євробачення-2013" завершилось. Цього року переможцем стає Еммелі де Форест з Данії. Саме її пісня "Only Teardrops" найбільше сподобалась Європі. За підсумками голосування Данія набрала 281 бал. Цікаво, що Еммелі де Форест стала переможницею конкурсу ще до завершення оголошення результатів, зважаючи на перевагу у кількості балів.

На другому місці опинився Азербайджан. У представника цієї країни Фаріда Мамедова із піснею "Hold me" - 234 бали.

Представниця України Злата Огневич здобуває для нашої країни бронзу "Євробачення-2013". Її пісня "Gravity" набрала 214 балів.

Після фіналу Злата Огневич поділилась своїми враженнями від конкурсу.

"Для мене все було достатньо передбачувано, тому я дуже рада серед такої кількості країн отримати третє місце. Це супер!", - сказала Злата Огневич у Мальме. Вона додала, що на наступне "Євробачення" не поїде, а буде дописувати свій альбом.
Крім того, Злата Огневич прокоментувала один бал від Росії як оцінку її номеру: "Бог їм суддя! Вони зробили те, що вважали за потрібне". На її думку, кожна людина, країна і артист чинить так, як вважає за потрібне.
Найяскравіші моменти фіналу "Євробачення-2013" - у фотоогляді з "Мальме-Арени".

Як розділили між собою місця усі фіналісти конкурсу - читайте тут.