Як повідомляє агентство AFP, витратна частина складе 129 мільярдів євро - на 2% більше, ніж в поточному році. Парламентарії наполягали на витратах у розмірі 133,1 мільярдів євро, тобто на 5% більше, ніж в нинішньому бюджеті. Таким чином, було прийнято пропозицію прихильників жорстких заходів економії, відзначають експерти.

"Перемогою реалізму" назвав досягнутий компроміс голова комісії Європарламенту з бюджету Ален Ламассур, що брав участь з переговорах, відзначає агентство dpa. "Прийнятий проект по праву можна назвати бюджетом економії", - заявив єврокомісар з питань бюджету і фінансового планування Януш Левандовскі. За його словами, продовження суперечок навколо бюджету стало б поганим сигналом як для ринків, так і для 500 мільйонів громадян країн Євросоюзу.

Проект бюджету Євросоюзу має бути остаточно затверджений в грудні. На дві третини він формується за рахунок внесків 27 країн-членів ЄС, розмір яких визначається залежно від рівня ВВП. Решта коштів надходять за рахунок податкових і митних зборів.