Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

На думку Золотарьова, це компроміс у бік Януковича.

"Такий пацанський підхід до вирішення питання - вона повинна заплатити за свою свободу, хоч і обмежену. Це суто по-єнакієвськи. Не здивуюсь, якщо через три-чотири роки від Віктора Федоровича будуть вимагати кілька мільярдів, а Кваснєвський та Фюле їздитимуть в Україну і наполягатимуть на тому, щоб випустити лідера опозиції Януковича. Нині вони показують, що готові йти на поступки та компроміси. Інше питання, як їх сприйме Янукович та компані. Може, як пропозицію для подальшої гри та вимагання", - пояснив експерт.

Читайте також: Дати Тимошенко волю і забрати право на президентство, - компроміс ЄС

Кваснєвський та Фюле їздитимуть в Україну і наполягатимуть на тому, щоб випустити лідера опозиції Януковича

На думку політолога, для Тимошенко не проблема заплатити 200 мільйонів доларів.

"Вона - людина не бідна. Це не останні двісті мільйонів. Вона спроможна сплатити. Тим більше, є друзі, які допоможуть. Головне те, як Тимошенко це сприйме. Це ж умови, які дуже сильно її політично обмежать. Можливо, через певний час у неї на руках будуть рішення європейських судів, які обнулятимуть український вирок. Але положення про обмеження громадянських прав не таке просте", - наголосив Золотарьов.

Читайте також: Янукович намагається представити Тимошенко перед ЄС як партнера Путіна, - Чорновіл

На думку експерта, якщо Янукович такі правила не прийме, то йому "треба буде розвертатися на 180 градусів та йти до Москви із піднятими руками".