"Я погоджуюсь з громадською думкою щодо того, що Європа недостатньо допомагає Україні. Ми маємо робити більше, такий наш обовязок. В України збанкрутована економіка, якій потрібні потужні реформи", – сказав Карл Більдт в ефірі програми "Шустер LIVE".

На його думку, найважливіше у цій ситуації – це допомога Україні.

У західних країнах цьому передувало багато суперечок про те, що можна зробити, щоб покарати Росію. Я думаю, що Росія сама себе покарала, вона втратила друзів, це і загроза майбутньому російської економіки. У першу чергу потрібно допомагати Україні, яка має безліч соціальних і економічних проблем. Україна має отримати допомогу від ЄС для подолання цієї кризи, – додав Більдт.

Міністр закордонних справ Швеції наголошує, що Угода про асоціацію між Україною та Євросоюзом означає багато зобов'язань на майбутнє.

"Це зобов'язання допомагати з адміністративною реформою, верховенством права, економічною модернізацією. Далі виникають запитання, і цей документ потрібно підтримувати заходами і конкретними діями як з боку Європи, так і з боку України. Українська економіка матиме вільний доступ до найбільшого у світі європейського ринку", – підсумував Більдт.

До слова, зважаючи на порядок денний засідання Ради ЄС 14-15 квітня, у понеділок може бути прийняте рішення про виділення Україні 1 мільярда євро фінансової допомоги.