Стано зазначив, що рішення про підписання Угоди буде вирішувати окремо кожна країна-член ЄС.

"Країни-члени досі обговорюють, наскільки Україна просунулась у необхідних критеріях, які були визначені у грудні минулого року", - пояснив він.

Читайте також: 19 листопада – це останній день, коли можна вирішити питання Тимошенко, - Кваснєвський

"Це більше країни-члени вирішують, коли вони можуть прийняти таке рішення. Я можу лише нагадати, що ми очікуємо від України результатів у трьох важливих питаннях: вибіркове правосуддя, виборче законодавство та реформи, закладені у порядок денний асоціації", - додав речник єврокомісара.

Він наголосив, що ЄС очікує, що законопроекти будуть ухвалені без затримки.

"Ви знаєте, що останнього тижня парламент підтримав в першому читанні проекти про прокуратуру та зміни до виборчого законодавства. Це одна річ", - наголосив Стано.

"Але цей прогрес має бути консолідований негайним ухваленням цих законів у другому читанні. І ми сподіваємося, що ці два закони будуть ухвалені без затримки, бо часу мало", - зазначив він.

Єврочиновник наголосив, що у питанні Тимошенко мають бути зроблені рішучі дії.

"І ще щодо питання Тимошенко. Мають бути зроблені рішучі дії для розв’язання цього питання", - наголосив Стано і додав, що "звіт місії Кокса-Кваснєвського відіграватиме надзвичайне значення".

Нагадаємо, керівники моніторингової місії Європейського парламенту Пет Кокс і Олександр Кваснєвський побували сьогодні у Верховній Раді, де відбувалося позачергове засідання.

Після перерви голова парламенту Володимир Рибак оголосив, що позачергове засідання Верховної Ради закрите.