Зазначимо, індикатор включає усі товари і послуги, якими користувалися громадяни. Незалежно від того, оплачували вони їх самостійно чи це робила держава.

У підсумку, найзаможнішими виявилися жителі крихітного Люксембурга. У цій країні рівень життя наполовину вищий, ніж в середньому в країнах Євросоюзу.

Друге місце у рейтингу посіли британці, які є багатшими, ніж середньостатистичні європейці на 21%. Високою позицією Королівство завдячує тому, що ряд соціальних послуг, таких як охорона здоров'я та освіта, фінансуються в країні у більшості випадків державним коштом.

На третьому місці - жителі Німеччини. Індекси реального індивідуального споживання тут більший за середньоєвропейський на 17%.

Серед держав з найгіршим рівнем життя в ЄС традиційно "відзначилися" Болгарія і Румунія. Їх показники склали всього по 42 і 45% від загальносоюзного значення, відповідно.

Варто зазначити, що серед розвинених європейських країн, які не входять до ЄС, рівень життя вищий, ніж в середньому по союзу. До прикладу, у Норвегії індекс AIC більший на 36%, у Швейцарії - на 25.