За словами бійців АТО, обстріли часто відбуваються під час візитів місії ОБСЄ. Будик зазначив, що є маса різних засобів, які використовує Росія. Тому ймовірно, що РФ може використовувати місію, щоб прозвучали звинувачення від української сторони на адресу ОБСЄ.

Читайте також: Місія ОБСЄ не дає результатів перебування в зоні АТО, — політолог

"Дуже багато залежить від технічних засобів. На авто ОБСЄ міг бути прикріплений "жучок" — приїхали, постояли деякий час, терористи нанесли удар. А потім кажуть, що ОБСЄ "зливає" інформацію", — зазначив радник заступника міністра оборони України.

Нагадаємо, Об’єктивна моніторингова місія — в центрі скандалу. У РНБО заявили, що деякі представники цієї організації з безпеки та співробітництва у Європі "зливають" інформацію про дислокацію українських військових росіянам.

До слова, раніше радник міністра оборони Василь Будік з посиланням на офіцера місії ОБСЄ в зоні АТО заявив, що 80% співробітників місії ОБСЄ, які працюють в районі Маріуполя, є громадянами Росії.

Згодом Будик вибачився перед моніторинговою місією ОБСЄ за заяву про те, що у місії переважають росіяни.

Як відомо, Служба безпеки України звинувачує спецслужби Росії в спробах втягти Україну в боротьбу з Організацією з безпеки і співробітництва в Європі.