Вона наголосила на важливості того, щоб "весь світ позначив свою позицію щодо знущань над невинною людиною".

"Юлія Тимошенко — символ демократії в Україні. І я вважаю, що Нобелівський комітет і країни Європи допоможуть переломити нинішню ситуацію. Дуже важливо, щоб для української влади весь світ позначив завдання №1 — звільнення несправедливо засудженої людини, над якою, до того ж, сьогодні продовжують знущатися", — наголосила Королевська.

"Заслуга Юлії Тимошенко — в тій активній політичній позиції, яку вона зайняла. Вона пройшла Майдан, запустила демократичні процеси в країні, опинилася за гратами як лідер опозиції. Все це робить її гідною Нобелівської премії світу",
— додала Наталія Королевська

Вона також додала, що документи вже підготовлені і направлені до Нобелівського комітету.

"Ми провели необхідні переговори, відправили звернення до комітету. Процедура присудження цієї премії дуже складна, але ми готові її пройти", — підсумувала Королевська.

Як відомо, Юлію Тимошенко Печерський райсуд Києва засудив до 7 років позбавлення волі через незаконне підписання "газових угод" з Росією в січні 2009 року.

Згодом проти неї відкрили ще одну кримінальну справу, пов’язану з діяльністю корпорації ЄЕСУ.

Нобелівська премія миру — одна з п’яти Нобелівських премій, що була заповідана шведським індустріалістом та винахідником Альфредом Нобелем.

Відповідно до волі Нобеля, Премія Миру повинна присуджуватись тому, хто "зробить найбільший, або найкращий внесок в дружні стосунки між націями; в скасування, або скорочення армій, що існують, та в проведення, або агітацію мирних з’їздів".