Бондарчук відзначив, що Ющенко стояв на обліку саме у Київській міськорганізації "Нашої України", відтак, відповідно до статуту партії, рішення про виключення повинен приймати саме цей осередок.

У мотивувальній частині рішення про виключення Ющенка з партії йде мова про те, що під час виборчої кампанії 2012 року за згодою екс-президента були проведені заміни членів окружних та дільничних виборчих комісій з представників Української народної партії та “Нашої України” на представників Партії регіонів. Партійці впевнені, що саме це завдало значної шкоди авторитету партії, більше того, у партії вважають, що таким чином Ющенко зрадив програмні ідеї “Нашої України”.

За словами членів партії, Віктор Ющенко не виконав публічно взяте на себе зобов’язання "погасити борги партії за 2009 рік". А це – близько 80 мільйонів гривень.

“З метою уникнення звіту та відповідальності за допомогою підконтрольних йому членів президії Віктор Ющенко блокує скликання з’їзду партії та намагається в незаконний спосіб узурпувати керівництво партії, чим грубо порушив вимоги статуту та програми партії. Враховуючи висновки контрольно-ревізійної комісії, на підставі пунктів 4.5.4, 4.7.4, 4.11.2 та 4.11.5 статуту політичної партії “Наша Україна”, рада вирішила виключити Ющенка Віктора Андрійовича з членів партії “Наша Україна”. При прийняте рішення повідомити Ющенка Віктора Андрійовича”, – повідомляється у рішенні ради.

Нагадаємо, раніше видання "Комерсант-Україна" повідомляв, що партія "Наша Україна" готується до з'їзду, результатом якого може стати відставка її голови Віктора Ющенка.

Та згодом у прес-службі партії заявили, що екс-президент України та лідер "Нашої України" Віктор Ющенко не має наміру залишати цю партію.

Голова Київської міської організації "Нашої України" Андрій Ніцой переконаний в тому, що без Віктора Ющенка їхня політична сила змогла б потрапити у Верховну Раду.