В ефірі Першого національного Віктор Ющенко назвав "неправильними рішеннями" своєї президентської кар'єри "призначення Турчинова керівником СБУ, Луценка - міністром внутрішніх справ, а Тимошенко – прем’єр-міністром".

"Це були кроки у внутрішній політиці, які не дали змогу на сьогоднішній день реалізуватися демократичному курсу в широкому розумінні. Аспекти були переведені на взаємопоборення, на протистояння, що, кінець кінцем, девальвувало владу", - вважає екс-президент.

"Коли закінчилася Помаранчева революція і виголошувався лозунг "Бандитам – тюрми!", я виходив із думки, що найбільш правильно було призначити тих людей, які позиціонувалися як борці із корупцією, як борці з бандитами", - сказав Ющенко.

Він додав, що "помилка була в тому, що люди, які прийшли у ці органи, виявилися тими, хто з першого дня займався виключно політикою. Тож поступово тема відповідальності за боротьбу із корупцією перейшла на Банкову".

"Всі кадрові рішення на той момент я робив на вимогу суспільства. На жаль, вони виявилися помилковими, але відповідальність за них несу тільки я особисто. Це мої помилки, а не суспільства", - зробив висновок лідер "Нашої України".

До слова, Ющенко заявив, що підтримував дії Кучми, які сприяли українському становленню.