"Зараз ми ведемо переговори політичні, з чотирма політичними силами. Я більше сьогодні приєднався до того б, якщо ми породимо консолідацію демократичних, патріотичних сил, я готовий в цій консолідації зайняти будь-яку позицію, навіть останню", - сказав Ющенко в ефірі "5 каналу".

Між тим, екс-президент заявив, що не відносить себе до опозиції, вважаючи себе незалежним політиком. "Я незалежний ... Опозиція - це ті, хто уособлює себе проти влади. А я кажу - для мене ця влада така ж, як і для більшості моєї нації, чи політичних сил в опозиції, але сказати, що влада у нас погана, і далі більше нічого не говорити, і бути при цьому в опозиції, я думаю, що це позиція не до кінця сформульована. Тому, мало бути в опозиції, треба ще говорити про той концепт, про той план, за яким ми повинні піти", - зазначив Ющенко.

Нагадаємо, раніше Віктор Ющенко заявив, що хоче балатуватися у Верховну Раду за списком консолідованої опозиції. "Я вирішив для себе, що йти по округу не можу, тому що це слабка позиція. Вона б свідчила про те, що я подбав про себе, знайшов округ, де пройду, і мене не цікавить, що буде з моєю політичною силою", - заявив політик.