В інтерв'ю для Gazeta.ua Тарас Чорновіл розповів, що одне з перших завдань Путіна на сьогодні — це зірвати мобілізацію в Україні.

"Поява великої кількості резервів і постійне їх підучування робить нашу армію сильнішою. Пішла реальна військова допомога. Довбемо москалів системою наводки, що дали американці", — сказав екс-нардеп.

Читайте також: Путін запросив українців переховуватись від мобілізації в Росії

Другим завданням російського президента Чорновіл назвав удар по іміджу української влади: "Наприклад, скрізь розказують про липецькі шоколадки Порошенкового заводу".

Третє завдання потужніше — тема запровадження воєнного стану. Росія до цього під­штовхує. Якщо його введуть на Донбасі, то розповзеться на сусідні області,
— вважає політик.

Чорновіл пояснив, що економіку потрібно буде переводити на воєнні рейки.

"Мобілізувати фінанси, пояснити, чому йдемо в технічний дефолт. Тоді він — гарантований. Гроші висмоктуватимуть з усіх сфер, зокрема соціальної, та спрямовуватимуть на озброєння. Півроку можуть не платити пенсії", — прогнозує він.

На думку Чорновола, така ситуація може спричинити соціальний вибух, який змете сьогоднішню владу.

Воєнний стан перед­бачає: маємо чітко зафіксувати, що Україна перебуває у стані війни з Росією. Та скаже: вони оголосили, що з нами воюють. Підтягнуті до кордону їхні війська тільки цього й чекають. Можливо, на своїй території виграємо війну в Росії. Але якою ціною?
— застерігає політик.

До слова, Президент України Петро Порошенко повідомив, що чергова хвиля мобілізації в Україні проходить за планом.