Німецький політолог, член експертної ради комітета ВР з питань євроінтеграції доцент кафедри політології Національного університету "Києво-Могилянська академія" Андреас Умланд написав на своїй сторінці у Facebook.

"Щойно отримав неофіційну інформацію (або дезінформацію?), що питання про мою депортацію з України, як і 200 інших іноземців - вже вирішено. Може, це не так, але джерело - серйозне", - зазначив німець.

Він наголосив, що ще не отримав офіційного підтвердження цій інформації.

"Сподіваюся, це тільки чутки", - зазначив політолог.

Умланд припустив, що таке рішення могло базуватися на зверненні нардепа від Партії регіонів Олега Царьова.

"Нібито, я беру участь у політичній діяльності, але це не так. Я зустрічаюся з українськими політиками з різних таборів, наприклад, в якості офіційного члена Науково-експертної ради Комітету ВР з питань євроінтеграції. Однак не надаю допомоги будь-якій політичній групі активно", - зазначив іноземець.

"Для порівняння: я зробив набагато більше критичних зауважень щодо Росії та її влади, аніж щодо української. Але Росія видала мені візу на в'їзд без жодних проблем", - додав він.

Нагадаємо, раніше МЗС України закликало іноземних партнерів поважати право України й її народу самостійно вирішувати питання внутрішнього розвитку.