Про це на своїй сторінці у Facebook написав координатор "Інформаційного Спротиву" Дмитро Тимчук.

Загальна кількість обстрілів українських підрозділів російськими військами і проросійськими терористами з моменту оголошення т.зв. "Режиму тимчасового припинення вогню", за даними "ІС", перевищила 3000.

За інформацією Тимчука, за минулу добу найбільша активність бойовиків спостерігалася на Дебальцевському і Луганськом напрямках — 9 і 7 обстрілів відповідно.

Зафіксовано 4 обстріли донецького аеропорту. Тричі наносилися вогневі удари по позиціях сил АТО поблизу н.п. Авдіївка, двічі — Трьохізбенка, Сокільники, Дебальцеве, Орловське, — додав Тимчук

В Донецьку триває перекидування сил бойовиків з Петровського району на інші ділянки і їх концентрація в північних і північно-західних районах міста. У Петровському районі Донецька залишилися лише окремі підрозділи бандформування "Оплот" з мінімумом важкої техніки, натомість противник проводив активні обстріли селища Піски (в основному з мінометів).

В районі Маріуполя, після невдалих спроб виявити і нейтралізувати українські артилерійські підрозділи, терористи припинили свої спроби "форсувати Кальміус" біля н.п. Павлопіль. разом з тим в районі н.п. Гранітне, Талаківка і Комінтерново терористи продовжують вести мінометні обстріли.

До слова, на думку заступника голови АП Валерія Чалого, нанесення удару Україною по колонах російської військової техніки на Донбасі призведе до розв'язання війни.