Справу порушили за статтею 286 частини 3 Кримінального кодексу — порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило загибель людей, повідомив начальник прес-служби управління ДАІ в Рівненській області Ярослав Мельничук.

За його словами, в мікроавтобусі Volkswagen, який виїхав на зустрічну смугу і зіткнувся з вантажним автомобілем Renault, було 19 осіб — водій і 18 пасажирів-паломників, які поверталися зі святкування Хрещення з Тернопільської області в Рівне.

"Водій мікроавтобуса затриманий в порядку ст. 115, відразу ж порушена кримінальна справа. Водій вантажного автомобіля, також ми з ним працюємо. Але як він повідомив: "Я вже нічого не міг зробити, я тільки побачив, що на мене несеться цей мікроавтобус", - каже начальник слідчого управління УМВС України в Рівненській обл. Анатолій Грицишин.

Водії в результаті ДТП не постраждали, міліція вже взяла свідчення і провела тест на вміст алкоголю в крові. За попередніми даними, водій мікроавтобуса був тверезий, але не зумів вибрати безпечну швидкість руху, машину на засніженій дорозі занесло і вона виїхала на зустрічну смугу.

У той же час, як повідомили виданню "Рівне вечірнє "неофіційні джерела в МВС, перевізник, якому належить маршрутка, яка розбилася в ДТП, був позбавлений права на пасажирські перевезення ще в березні минулого року.

21 та 22 січня на Рівненщині оголошено днями жалоби за загиблими. Обласні чиновники обіцяють з бюджету оплатити поховання загиблих. На лікування потерпілих виділять по 5 тисяч гривень. Компенсація родичам загиблих становитиме на кожного загиблого - по 20 тисяч гривень (10 тисяч з обласного, 10 тисяч з міського бюджетів), на кожного потерпілого - по 10 тисяч гривень (по 5 тисяч гривень із кожного з бюджетів).