4 квітня у правоохоронні органи звернулася мати Сергіенка. Вона повідомила, що невідомі його викрали і відвезли в машині у невідомому напрямку. У п'ятницю було відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст 146 Кримінального кодексу (незаконне позбавлення волі або викрадення людини).

У зв’язку з інформацією про знайдене тіло у Корсунь- Шевченківському районі Черкащини, яке імовірно належить викраденому активісту, кримінальне провадження було перекваліфіковано на ч.2 ст 116 (умисне вбивство).

У прес-службі партії "Свобода" повідомили, що Сергіенко був знайдений мертвим зі слідами тортур.


Нагадаємо, 4 квітня близько 20:30 у місті Корсунь-Шевченківський (Черкаська область) у дворі власного помешкання викрали активного прихильника ВО "Свобода", журналіста, майданівця Василя Сергієнка. Про це повідомила мати потерпілого, передає прес-служба ВО "Свобода".

Черкаська міліція, розшукуючи зниклого журналіста, знайшла в лісі сліди крові і місце скопане шаром ґрунту.

Наразі тіло загиблого перебуває на експертизі.

За словами сотника Самооборони Олега Собченка, у Сергієнка була повністю розбита голова, перебиті коліна, кілька ножових ран в область нирки, ножове поранення в область серця попереду й кілька ножових в серце зі спини, перерізана шия спереду, перерізана потилиця.