Про це повідомляє прес-служба МВС.

“Сьогодні, 26 січня, в 22:36 на спецлінію 102 надійшло повідомлення про те, що у приміщення Міністерства юстиції України по вул. Архітектора Городецького, 13, в Києві намагається проникнути група невідомих осіб”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в міліції, правоохоронців не пустили в будівлю “молоді люди в масках і шоломах, озброєних дерев'яними і металевими палицями (приблизно 50 осіб)”. Також активісти заявили, що державне підприємство захоплене для обігріву та ночівлі активістів.

“Правоохоронці встановили, що вхідні двері зламані, пошкоджена металева секція вікон на першому поверсі, вибиті шибки. Всередині приміщення чувся шум і пересування меблів на всіх чотирьох поверхах. Крім того, невідомі особи забарикадували зсередини службовий в'їзд у двір”, - наголосили в міліції.

Подія внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань Печерського РУ ГУ МВС України в місті Києві за ознаками злочину, передбаченого ч.1.ст.341 Кримінального кодексу України “Захоплення державних або громадських будівель чи споруд”. Слідство у справі триває.

Нагадаємо, активісти зайняли будівлю Міністерства юстиції, що на вулиці Городецького, 13, неподалік від Майдану Незалежності. Активісти почали зводити барикади.

Лідер УДАРу Віталій Кличко приїхав до Міністерства юстиції і попросив активістів “Спільної справи” звільнити будівлю. Проте протестувальники не погодилися на таку команду.

Глава Міністерства юстиції Олена Лукаш вимагає від протестувальників негайно звільнити будівлю відомства. В інакшому випадку вона виступатиме за припинення переговорів та введення надзвичайного стану.