Нинішній склад кримського парламенту виправдовується. Мовляв, оновлення автопарку замовили їхні попередники. Однак відмовлятись від дорогих авто бажання не мають.

“Якщо попередній склад депутатської корпусу і попередній спікер прийняв відповідне рішення включити в проект бюджету ці витрати, отже напевно це необхідно. В тому, що автопарк необхідно оновлювати в Верховній раді сумнів немає ніяких. Люди їздять на авто, які були придбані в радянські часи”, - каже перший заступник голови ВР АРК Костянтин Бахарєв.

Марки автомобілів в умовах тендеру розміщеному на сайті держзакупівель не вказані, місцева преса проаналізувавши їхні характеристики припускає, що відтепер автопарк кримського парламенту поповниться американським позашляховиком Тайота Венза. Під його капотом - майже 200 кінських сил. Спікер запевняє, автомобілі вкрай потрібні для роботи, адже, наприклад, зустрічати делегації йому доводиться на своєму авто.

”Наприклад все літо зустрічав делегації на свої власній машині, я не думаю, що це на користь автономії чи надає їй додаткового престижу. Ці автобуси будуть використовуватися для зустрічей делегацій, для перевезення журналістів”, - каже голова ВР АРК Володимир Константинов.

”В умовах того, що коли ми виконуємо свої прямі обов’язки по відношенню до соціальної сфери, насамперед розміщені в сільській місцевості, я думаю, що такі витрати вони просто, навіть якщо хтось вважає можливим, вони просто незрозумілі для суспільства”, - каже депутат ВР АРК Рефат Чубаров.

Договір на закупівлю автомобілів був складений між управлінням справами Верховної ради Криму та однією з дніпропетровських фірм. Поставка автомобілів запланована вже до кінця місяця.