Про це повідомляє прес-центр АТО у Facebook.

Згідно з повідомленням, терористи продовжують атакаувати українскі позиції.

Так, найбільшу кількість обстрілів зафіксовано на дебальцівському напрямку.

За ніч ворог понад 15 разів із використанням реактивних систем залпового вогню, танків, артилерії обстрілював місто та навколишні села. Близько 3 години ночі бойовики невдало спробували штурмувати наші позиції на південно-східних околицях Дебальцевого,
— поінформували у відомстві.

Також напружена ситуація залишається і на луганському напрямку. Там від дій терористів постраждали населені пункти Новотошківське, Станиця Луганська, Вільхове.

На донецькому напрямку під удари потрапили: Авдіївка, Тоненьке, Новобахмутівка.

Окрім цього, продовжуються обстріли Чермалика, що поблизу Маріуполя.

Водночас у прес-центрі наголосили, що терористи несуть шалені втрати.

"За даними розвідки, лише за минулу добу вони втратили майже 100 осіб, ще близько 180 отримали поранення", — наголосили у прес-центрі.

Як відомо, у розпорядженні США є підтверджена інформація про перетин українського кордону з боку Росії танків та ракетних систем впродовж останніх кількох днів.

Згідно з мінськими домовленостями, повне припинення вогню має статися 15 лютого о 00:00. За словами Президента Петра Порошенка, домовленість про припинення вогню на сході України з 15 лютого була досягнута виключно через вимогу бойовиків.

За даними ЗМІ, спочатку планувалося, що припинення вогню, про яке домовилася "нормандська четвірка" у Мінську, розпочнеться опівночі 14 лютого. Однак Росія попросила перенести цю дату до 15-го.