“За ніч відбулася різка активізація з боку РФ”, - написав Гончар у Facebook.


“В район Антрацита пройшло 6 установок ГРАД (стоять в с.Клунівці); через Довжанське зайшло 4 КАМАЗи (2 з людьми, 2 зі спорядженням); у Сніжне через стик Луганської та Донецької областей зайшов ракетний комплекс Іскандер (дальність ураження цілі до 50 км); о 4:00 через Краснодон Луганської області зайшло 10 танків, 5 БТР, 7 ГАЗ 66 із зенітними устанвками, 20 КАМАЗів і один паливозаправник. Зараз вся ця колона рухається в південні райони Луганська. Там вони обладнають блокпости”, - розповів Гончар.

Читайте також: Терористи завезли з Росії щонайменше три “Гради”, — Тимчук

Окрім того, за його словами, аеропорт в Луганську повністю заблокований. А по місту розкидаються листівки про те, що у загарбників є 248 одиниць техніки і їм потрібні екіпажі.

Читайте також: В Луганськ увійшла бронетехніка бойовиків

Також Гончар заявив, що сеператистські сили пробираються на Харківщину: “На території Харківської області (Наумівка-Ветеранське) сталося закидання диверсійно-розвідувальних груп”.

Він запевнив, що небезпека російських військ є і зі сторони Білорусі.

Читайте також: Росія розглядає можливість подальшого втручання в Україну, — НАТО

“Від Новоазовська до Білорусі зосереджена велике (близько 50 тисяч) військове групування (в основному з Підмосков'я, Кавказ, Крим)”, - наголосив Гончар.