Про це повідомив начальник правового департаменту "Укрзалізниці" Олег Тітов.

"У зв'язку з тим, що розпорядженням Кабінету міністрів генеральний директор був відсторонений на період проведення перевірки, яка завершилася 18 листопада, 19-20 числа був підписаний наказ і гендиректор приступив до виконання покладених на нього обов'язків", - сказав він на прес-конференції в Києві у вівторок.

Читайте також: ГПУ заарештувала очільника головного управління “Укрзалізниці” за хабар

Він нагадав, що Держфінінспекція перевіряла діяльність гендиректора з початку виконання ним обов'язків і до останнього часу.

Жодного факту порушення чинного законодавства, незаконного витрачання грошових коштів, покупки товарно-матеріальних цінностей за завищеною вартістю не встановлено,
- зазначив Тітов.

Нагадаємо, Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у вересні 2014 року доручив перевірити фінансово-господарську діяльність "Укрзалізниці". Остапюк був відсторонений від виконання обов'язків на час перевірки.

Тоді наголошувалося, що від правоохоронних органів надійшла інформація про можливі зловживання у фінансово-господарській діяльності та факти корупції в системі "Укрзалізниці". У зв'язку з цим, за дорученням прем'єра, і була створена відомча комісія Мінінфраструктури.

Служба безпеки України спільно з Генпрокуратурою провела 19 обшуків в Державній адміністрації залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") та вилучила понад 7 млн гривень і 1 млн доларів готівкою.