За результатми досудового слідства було встановлено, що обидва зловмисники протягом червня-липня 2014 року поширювали друковану продукцію антиукраїнського змісту на території регіону та влаштовували відеоконференції у мережі Інтернет, під час яких закликали українців протидіяти чинній владі, інформує прес-служба СБУ.

Оперативники СБУ затримали зловмисників під час одержання чергового накладу проросійських агіток "Новороссия", який надійшов з Донеччини.

У ході обшуків за місцем проживання підозрюваних правоохоронці вилучили ще одну партію примірників сепаратистської газети, комп’ютерну техніку, засоби зв’язку з кураторами терористичної організації т.зв. "ДНР" та робочі записники, у яких зловмисники вели облік одержаних пропагандиських матеріалів.

3 березня ц.р. вироком суду першої інстанції двох громадян України визнано винними за ч.2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. Чоловіка засуджено до 5 років позбавлення волі, його спільниця отримала 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном 2 роки.

Напередодні радник голови СБУ Маркіян Лубківський повідомив про затримання у Києві представників руху "Реванш". Під час обшуку в активістів знайшли гранати.