"Відомо і підтверджено, що в полоні зараз (потрапили в полон за останній тиждень — "24") близько 30 осіб — 20 з району аеропорту і 11 осіб з району Червоного Партизана, з 20 батальйону", – розповів Рубан в ефірі телеканалу "Інтер", передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Водночас він не назвав кількість усіх військовослужбовців, які перебувають у полоні.

Багато і цифри змінюються постійно. У нас складність з тим, що ми не можемо зараз після останніх боїв ідентифікувати зниклих безвісти, вони або під завалами, або в полоні — і там цифра набагато вища, ніж я називав,
— відповів Рубан.

Він висловив упевненість, що полонених звільнять з полону бойовиків. Їх мають обміняти за списком, який надасть донецька сторона.

Читайте також: Під завалами донецького аеропорту можуть бути живі "кіборги", — Рубан

За словами Рубана, обмін буде не всіх на всіх. Обмін має відбутись найближчим часом.

До солдатів у полоні, за словами керівника центру, ставляться як до військовополонених.

У них чітко статус військовополонених, їх не б'ють, до них не застосовують фізичне насильство, їм надають медичну допомогу,
— наголосив Рубан.

Нагадаємо, 242 доби під безперервними обстрілами терористів наші військові утримували донецький аеропорт. 22 січня український форпост повністю зруйнували. Розвалені старий і новий термінали, розбита і злітна смуга. З великими втратами наші військові змушені були відступити.