Про це повідомив перший заступник міністра оборони України Іван Руснак під час слухань у комітеті Верховної Ради з національної безпеки і оборони в суботу.

Читайте також: Уряд введе особливий порядок виїзду за кордон для військовозобов’язаних, — Указ

"Відкрито на сьогоднішній день 1336 кримінальних проваджень проти 7472 військовозобов'язаних за злочини, пов'язані з ухиленням від проходження військової служби", — сказав він.

Він зазначив, що по цих кримінальних провадженнях винесено 160 судових рішень. За його словами, це штрафи і умовне обмеження волі.

Читайте також: Генштаб відповідатиме на всі запитання про мобілізацію в інтернеті

Загалом в рамках четвертої хвилі мобілізації повістки отримали близько 78 тисяч військовозобов'язаних українців. З них близько 46 тисяч пройшли медкомісію.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстрований законопроект про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за публічні заклики до ухилення від призову за мобілізацією. Міліція почне розшукувати ухильників від мобілізації з березня.

20 січня в Україні стартувала четверта хвиля часткової мобілізації. До війська братимуть тих, хто вже служив у армії або ж має військову спеціальність. Загалом до лав збройних сил, МВС, СБУ та інших силових структур до кінця цього року планують набрати понад 100 тисяч осіб. Так, з 20 січня 2015 оголошена перша хвиля мобілізації тривалістю 90 днів, з квітня - друга хвиля, тривалістю 60 днів, а з червня - третя, тривалістю також 60 днів.