Про це журналістам повідомив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, говорячи про настрої силовиків під час Євромайдану та на початку проведення АТО.

Не поїхав в зону АТО – пиши заяву. І все-таки 500 осіб ми відсіяли таким чином. Але тих, хто пішов, боягузами не назвеш,
— сказав Балута.

Він також зазначив, що додаткові оборонні споруди у північній частині Харкова будуть обладнуватися в першому кварталі 2015 року.

Сьогодні навколо міста, за його словами функціонують 6 блокпостів. Зведений волонтерами сьомий блокпост у селищі Циркуни Харківського району почне функціонувати з 7 січня. Голова ОДА зазначив, що на північ від Харкова потрібно організувати ще один блокпост.

При цьому Балута додав, що міліція особливо звертатиме увагу на автомобілі, що об’їжджатимуть блокпости другорядними дорогами. Він додав, що також навколо опор мостів через ріки також будуть встановлені захисні споруди.

До слова, згідно зі Законом "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України" (№ 1577) скорочується кількість співробітників органів прокуратури та МВС.