Про це він заявив в ефірі телеканалу "1+1", повідомляє "Українська правда".

"У 2013 році ми отримали інформацію про те, що за закриття карної справи проти Леоніда Кучми було сплачено безпрецедентний хабар - мільярд доларів. Стало відомо, що гроші за мовчання отримали і деякі свідки цієї справи і учасники процесу", - сказав Кузьмін.

Крім того, Кузьмін заявив, що Кучма та його "родина" мають настільки великий вплив в Україні та в світі, що мало хто в країні здатен з ним тягатись.

"Саме ця родина завжди впливала на президента Януковича. Багато опозиціонерів знають роль Кучми і їх зятя в їхніх власних долях. Тож скажу, що ця родина і зараз намагається впливати на всі важливі події в Україні. Тому Кучму не викликали і не викликають до суду. На жаль, в Україні мало політиків, які не дозволяють цій родині чинити на них тиск. Сподіваюся, що Порошенко і Яценюк зможуть протистояти цьому тиску", - сказав він.

"По матеріалах кримінального провадження на причетність до цього убивства перевірялись екс-президент Кучма і екс-голова адміністрації і екс-спікер парламенту Литвин", - додав Кузьмін.

Ренат Кузьмін був першим заступником Генпрокурора і займався найбільш резонансними провадженнями - вбивство Гонгадзе, переслідування Юлії Тимошенко та Юрія Луценка.

Як відомо, 26 червня МВС оголосило Кузьміна в розшук.

У травні Генпрокуратура почала розслідування проти Кузьміна за фактом незаконного затримання екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка у 2010 році та підбурювання судді до його арешту.

Кузьмін зник з поля зору українських правоохоронців 1 червня. Йому загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.