За оперативними даними групи "Інформаційне Опір", загиблий сьогодні під Луганськом журналіст російського телеканалу "Росія" Ігор Корнелюк (як і його колега Антон Волошин) потрапили на територію України нелегально. Також вони не були акредитовані при штабі антитерористичної операції, – написав Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Facebook.

Згідно з його повідомленням, на українській території російські журналісти надавали інформаційний супровід діяльності однієї з терористичних груп.

"До того ж, бойовики навіть не спромоглися забезпечити російську телевізійну групу засобами індивідуального захисту – касками та бронежилетами", – також написав Тимчук.

До слова, в.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця висловив співчуття близьким російського журналіста Ігоря Корнелюка, який загинув сьогодні під Луганськом.

Нагадаємо, ВГТРК підтвердила загибель свого спецкора Ігоря Корнелюка, якого поранили поблизу Луганська. За даними терористів з "ЛНР", журналіст був поранений під час мінометного обстрілу в селищі Мирний.