Про це повідомляє прес-служба Президента.

Там зазначили, що свій виступ глава держави присвятив донесенню до європейських лідерів інформації про усю складність і трагічність ситуації, в якій опинилася Україна через неприховані акти агресії, які Президент назвав війною.

"Ця війна не лише за регіональне домінування. Це битва за цінності і майбутнє Європи… кордон якої тепер захищає Україна" – наголосив Порошенко.

Він застеріг європейських партнерів, що "ця загроза сьогодні вже стукає у двері Європи, а завтра може стати новою реальністю для усіх європейців".

Поінформувавши партнерів про актуальну ситуацію на Донбасі та акти прямої збройної агресії проти України, Порошенко закликав європейських політиків до дієвої і конкретної, а не тільки моральної підтримки Української держави.

Окрім цього, він висловив сподівання на розширення європейських обмежуючих заходів щодо Росії і посилення політичного тиску на Кремль, офіційне визнання терористичними організаціями так званих "ДНР" і "ЛНР", а також збільшення обсягів гуманітарної і фінансової допомоги нашій державі.