"Ми захищаємо, і будемо захищати права російськомовного населення, і чинний закон, який надає російській мові статус регіональної, сьогодні працює в Україні. Якщо необхідно впровадити спеціальний статус російської мови і мови національних меншин в конституційних актах, я думаю, що це має бути предметом загальної дискусії і прийняття рішень", – заявив Арсеній Яценюк.

За словами прем'єра, до Венеціанської комісії проект нової Конституції необхідно подати в найкоротші терміни. При цьому, як додав Яценюк, до проекту слід додати порівняльну таблицю, у випадку якщо у політсил будуть розбіжності з окремих питань.

У рамках нашого діалогу ми повинні в найкоротший термін подати до Венеціанської комісії проект Конституції. Навіть якщо там будуть певні відмінність у позиціях різних політичних сил, вважаю, що такий проект з таблицею відмінностей необхідно відправляти нашим європейським партнерам для отримання їхнього бачення і далі завершення конституційної реформи в Україні, яку сьогодні вимагають люди. Люди вимагають зміни системи влади і Конституції – основного документа, який змінює систему влади, – наголосив він.

Яценюк нагадав також, що уряд виступає за децентралізацію влади, передачу повноважень в регіони, прийняття нового Бюджетного і Податкового кодексів.

Нагадаємо, глава уряду Арсеній Яценюк погрожує чиновникам різного рангу кадровими чистками у разі бездіяльності Кабміну.