Як повідомив Новіков в ефірі Телеканалу новин “24”, російський слідчий орган здійснив процедурне порушення.

Тому що під час винесення тої постанови про проведення експертизи, захист Надії, тобто нас, її адвокатів і її саму, не було запитано, чи вона згідна на те, щоб експертизу було здійснено у стаціонарі, в умовах психіатричної клініки, в стані ізоляції від суспільства. Звичайно, такі експертизи з першого разу здійснюються у формі амбулаторної експертизи, тобто людина залишається у своїй камері в ізоляторі, і адвокати мають до неї постійний доступ,
- розповів адвокат Надії.

“На нашу думку, єдина мета, з якою російський Слідчий Комітет прийняв цю постанову саме в такій формі, - ізолювати Савченко від суспільства, ізолювати її від нас, тому що в клініці дуже важко отримати дозвіл на зустріч з адвокатами. І тому ми оскаржуємо цю постанову”, - вважає Новіков.

Він зазначив, що нещодавно Савченко хворіла (мала запалення вуха), проте зараз вона почувається краще і дякує усім українцям за турботу.

За його словами “в Росії ніхто не збирається так просто відпускати Савченко” на волю, тому що тут уже задіяні “приватні амбіції певних генералів”, які оголосили, що буцімто знайшли справжню вбивцю російських журналістів Корнелюка і Волошина: “Вони не можуть так просто відмовитися від власних слів”.

Читайте також: Тимошенко каже, що Савченко сама напросилася до "Батьківщини"

На думку Новікова, те, що Надія Савченко очолила виборчий список “Батьківщини”, може зіграти їй на руку, адже Юлія Тимошенко “оголосила, що призначить Надію представником України в ПАРЄ”. “І власне, якщо це здійсниться, це може дуже покращити становище, в якому перебуває Надія. Тому що зараз вона вважається російською владою не військовополоненим, а злочинцем. Якщо вона стане євродепутатом – буде зовсім інша справа”.

Нагадаємо, 24 вересня Надію Савченко етапували з воронезького СІЗО до Москви. Там їй примусово проведуть психіатричну експертизу.

Наразі українську льотчицю утримують в СІЗО в холодній одиночній камері.

Розгляд справи української льотчиці Надії Савченко перенесли на 16:00 13 жовтня. Про відкладення засідання попросив захист Надії, адже вона хотіла “особисто бути присутньою у процесі”.