Про це повідомив адвокат Дмитро Дінзе, передає кореспондент Укрінформу у РФ.

"Будемо оскаржувати продовження терміну утримання під вартою в даний час в Московському міському суді. Це буде в найближчі три дні відповідно до закону", - сказав захисник.

Читайте також: Сенцов у московському суді: Я не кріпак, я громадянин України

За словами захисника, запобіжний захід у вигляді взяття під варту спочатку обрали "незаконно і необгрунтовано".

Як стверджує Дінзе, кримські суддя, прокурор і адвокат не мали права здійснювати правосуддя від імені Росії, оскільки на момент винесення ухвали про запобіжний захід Сенцову у вигляді утримання під вартою вони не мали громадянства РФ і не склали іспит на знання російського законодавства.

Документи, які підтверджували б зворотне, в матеріалах справи відсутні, каже адвокат.

"Слідство не надало підтверджень легітимності того рішення, за яким Сенцов перебуває під вартою. А саме те, що прокурор, суддя і захисник мали на це право: суддя - обрати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, прокурор - представляти Російську Федерацію (мова йде про так званого "прокурора Криму" Наталію Поклонську), а адвокат Хрящиков - брати участь у цьому процесі і захищати права і свободу Сенцова в рамках основного процесу", - підкреслив він.

Як відомо, 7 липня Лефортовський районний суд у Москві продовжив до 11 жовтня арешт українського режисера Олега Сенцова.

Російський слідчий записав в анкеті українського режисера Олега Сенцова, якого утримують в російському СІЗО, що він є "громадянином РФ з паспортом України".

Раніше повідомлялося, що Сенцова і ще трьох прихильників єдиної України затримали в Криму, а пізніше етапували до Москви у справі про підготовку терактів на півострові.

5 червня Міністерство закордонних справ України виступило з вимогою від Росії звільнити затриманого українського кінорежисера Олега Сенцова, якого ФСБ звинувачує у підготовці терактів.