"Бажання продати сьогодні українську землю і позбавити всього народу України перспективи в майбутньому, позбавити самого стратегічного резерву - ми розуміємо як бажання останнє вкрасти, що є у народу. Ми пережили все приватизацію, коли люди залишилися біля розбитого корита, а в країні з'явилося 22 мільярдерів і ми розуміємо, що після земельної реформи появляться ще декілька", - запевняє голова парламентського комітету з питань підприємництва і регуляторної політики Наталія Королевська.

У співавторстві із координаційною радою аграріїв, Наталя Королевська зареєструвала у Верховній Раді ряд законопроектів, покликаних захистити фермерську діяльність на території України.

"Я, як автор, ці законопроекти зареєструвала в парламенті - це мораторій на землю, це вимоги по проведенню референдуму, це вимоги до кабінету міністрів і до Верховної Ради відкликати законопроект про ринок землі, це вимоги відмінити митну на сільськогосподарську продукцію, тому що введення мит сьогодні заблокувало експорт сільгосппродукції, позбавило Україну валютних вступів і ставить сьогодні під ризик курс долара", - каже голова парламентського комітету з питань підприємництва і регуляторної політики Наталія Королевська.

Через експортне мито Україна щодня втрачає ринки і валютні надходження - каже Королевська. Й підрахувала - за умови, якщо такі ініціативи громади проігнорують, вже до кінця року збитки аграріїв становитимуть майже 17 мільярдів гривень.