"Зараз акцент змістився на місця. На місцях починають діставати людей, які були активними учасниками мирних акцій протесту. І це вже роблять цілий тиждень, справи відкриті", - сказав УДАРівець Валерій Карпунцов в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами політика, відповідно до закону, переглянуть справи учасників, яких змусили визнали свою провину.

Карпунцов не виключив, що закон може бути застосований вибірково.

"Може бути не застосований, може бути застосований вибірково", - сказав УДАРівець.

Відповідаючи на питання, чи готова опозиція до того, що може бути нова хвиля кримінальних та адміністративних проваджень після того, як закон набуде чинності, народний депутат відповів: "Звичайно, так", - додавши:"Нам потрібно не розслаблятися, а бути більш жорсткими у діях захисту".

Карпунцов підкреслив, що незважаючи на те, що у майбутньому можуть відкривати нові провадження щодо активістів протесту, прийняття цього закону було необхідне.

"Цим рішенням парламент визнав те, що відбувається переслідування учасників акцій протесту...Його (закон) можна критикувати, трактувати юридично по-різному, але основне досягнення - це визнання незаконного переслідування", - сказав Карпунцов.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович підписав Закон "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань".